Save the date – Otherworldly är tillbaka på UKK och Uppsala konstmuseum 19–22 oktober 2023.

Festivalen Otherworldly kommer tillbaka till Uppsala Konsert & Kongress i höst, i en ny och större upplaga. Uppsala konstmuseum blir nu också en aktiv del av festivalen, som sprider sig över staden. Stora namn som William Basinski, Mat Collishaw, Giant Swan, Pierre Huyghe, Maria W Horn och Lundahl & Seitl medverkar med hybridkonstverk och konserter.

Festivalen leds även detta år av konstnären och initiativtagaren Peder Bjurman och musikern och kompositören Christian Hutchinson Berg, känd från duon Kite. Tillsammans har de tagit fram ett spännande och utmanande program som fyller både UKK och Uppsala konstmuseum under några intensiva dagar 19–22 oktober 2023. Här på UKK blir det musik, konst och seminarier fredag 20 oktober och lördag 21 oktober. Allt med det gemensamma temat udda och utomvärldsligt.

Festivalen Otherworldly är en spekulativ framtidsvision, en hypotetisk utsaga, sedd genom konst och musik. Det är en hybridisering som blandar uttryck och idéer, och låter dem mötas och mutera.

Inför Otherworldly bjuder vi också in till ett antal seminarier i gränslandet mellan konst och vetenskap, där även Uppsala universitet är medarrangör. Där berörs frågor kring konstens roll som siare och människans framtid.

Mer information, program och biljetter släpps 22 augusti.