När vi startade midsommar 2015 var vi 3: Terese, Marju & Carina. Vi har samarbetat då och då de senaste åren och konstaterat att både vi och våra alster trivs väldigt bra ihop. Vi uppskattar alla 3 hållbarhet, vacker design & hantverk samt den jordnära flärd som kännetecknar Tornedalen. Kvar i butiken finns nu Marju & Terese, Carina har valt att göra andra saker, men då och då får vi in ett extravagant ullsmycke som hon designat och tillverkat, till försäljning.

Vi ville erbjuda Tornedalens duktiga hantverkare, designers och matproducenter en unik plats där de kan sälja sina produkter i en härlig omgivning. Men vi ville också skapa den butik där vi själva vill sälja våra skapelser. Jala-huset, med sina 100 år av historia och sin plats vid torget i Haparanda, kändes som det naturliga och perfekta valet för oss. Sommaren 2015 tog vi steget och startade Tornedal & Co tillsammans. Nu fyller vi lokalen med Tornedalen från golv till tak!

Är du hantverkare eller designer med Tornedalskoppling? Vill du vara en del av kompaniet? Tveka inte att höra av dig! Och kom ihåg... Att vara Tornedaling har mer med hjärtat än med släktled att göra. Det är en känslosak.