Nasrin Pakkho Film bjuder tillsammans med West Pride in till en glimrande premiärvisning av dokumentärfilmen ‘Jag vill bara komma hem’ och den animerade kortfilmen ‘Daniels kjol’.

Under kvällen kommer publiken få ta del av panelsamtal och livemusik. En av de som tar plats på scen är den svensk-iranska operasångerskan Negar Zarassi. Förutom en vacker röst är Negar känd för sin starka närvaro på scen där hon skickligt rör sig mellan olika genrer. Vi kommer även får höra Eva Warberg, folkbildare som använt musiken som ett sätt att göra skillnad, samt Christina Kjellson, låtskrivare, artist och en av våra mest uppskattade textförfattare. I panelsamtalet medverkar Lars Gårdfedlt, Angelica Löwdin, Deidre Palacios och Sam. Tasso Stafilidis är konferencier för kvällen.

Om dokumentärfilmen ‘Jag vill bara komma hem’.

Ta del av fem transpersoners aktuella vittnesmål av att leva i Sverige. Siffror om transpersoners ohälsa möter oss i media och olika rapporter, men vilka är personerna bakom siffrorna?

Nasrin Pakkho Film från Göteborg, lyfter fram dessa röster i sin nya dokumentärfilm Jag vill bara komma hem (2021). De fem medverkande som är i olika åldrar med olika berättelser visar den mångfald som finns inom gruppen men också de svårigheter som kan uppstå i ett samhälle som ofta har svårt att leva upp till att ”vi är födda fria och lika i värde”.


Medverkande (i filmen):
Demhat Aksoy, Frida Börjesson, Orlando Deya, Isaac Persson, Ann-Christine Ruuth.

Kvällen genomförs med stöd från SAQMI - The Swedish Archive for Queer Moving Images, www.saqmi.se.


MER INFO OCH GRATIS BILJETTBOKNING se länk nedan

I mån av plats finns det biljetter i dörren.

Har du förbokad biljett men inte anländer innan 17.00 släpps din biljett till eventuellt väntande i dörren.