I sommar återvänder Stockholm Pride med tema Dags att bekänna färg!
Under första veckan i augusti bekänner vi på Bio Aspen färg genom att visa tre grymma och fantastiska filmer med HBTQ-tema.
Vi smyckar bion i regnbågens färger, dricker, käkar, sprider glädje och skjuter ut oss i Stockholmsnatten för att fira kärleken.
I vår vackra bistro erbjuder vi kvällarna till ära Tuborg Grön på flaska och Punk Royals utöver vår ordinarie meny!

Biljetter köpes på: https://www.bioaspen.se/visningar/pride/
Evenemang: https://fb.me/e/2IA2ymbgU


Torsdag 4:e augusti kl 20:15 – Funeral Parade of Roses

Först ut är Toshio Matsumotos vilda, upproriska och hallucinatoriska ”Funeral Parade of Roses”.
Filmen, som sägs vara en av de stora inspirationskällorna till Stanley Kubricks ”A Clockwork Orange”, är en av 60-talets mest subversiva kultklassiker.
En resa in i en bländande och obskyr del av Tokyos nattliv fylld med dragqueens och divor. Präglade av sprit, droger, musik och lager av smink, får vi följa transpersonen Eddie som blandas in i en kärlekstriangel med klubbägaren och nattklubbens regerande dragqueen.”


Fredag 5:e augusti kl 20:00 – Fucking Åmål

Därefter är det dags för 90-talsklassikern ”Fucking Åmål”!
Få svenska filmer har fått sådan genomslagskraft som Lukas Moodyssons långfilmsdebut om tonåringarna Agnes och Elins kärlekshistoria som fick premiär 1998. Ungdomar vallfärdade till biograferna, skrattade, jublade och kände igen sig i tonårens småstadstristess, meningslöshet och frustration.
Det är de senaste Nokia-mobilerna, Loket på Bingolotto, Broder Daniel, kärlek och tvivel.


Lördag 6:e augusti 18:00 – Happy Together

Till sist avslutar vi med Wong Kar-wais hyllade drama "Happy Together".
Ho och Lai reser till Argentina för att återfinna gnistan i sitt förhållande, men i stället för en nytändning blåses den lilla lågan ut. Ingen av dem har råd med flygbiljetten hem, och har olika vägar att möta problemet på.
Happy Together var Wong Kar-wais genombrott innan In the Mood For Love, och betraktas som en av de främsta HBTQ-filmerna från New Queer Cinema-rörelsen. Wong Kar-wai vann Bästa regi för filmen vid filmfestivalen i Cannes.

Välkommen till oss på vår fina lilla bio oavsett om du planerar att se någon av filmerna eller bara vill hänga och ta ett glas i bistron.
Biljetter: https://www.bioaspen.se/visningar/pride/