Abyss apokalypso! Den hyllade skådespelaren och dragartisten Robert Fux är som besatt och bjuder på en spiritistisk seans utan motstycke. I denna gotiska monologmusikal hämtar han inspiration från barndomens böcker, skräckromantik, västgötska kyrkor och NK's sminkavdelning.
Ur sitt inre manar han fram en kavalkad av gestalter som alla kräver sin plats och vill ta ton till specialskriven musik av Calle Rasmusson, inspelad av Bohuslän Big Band – Vara Konserthus internationellt uppskattade storband. Det blir en mörkt glittrande lovsång och ett skri från andra sidan till krönta egon, fallna själar, billiga mascaror och tidens förgänglighet. Idag Drottning, imorgon död!
Robert Fux är skådespelare och dragartist och tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater. Han har uppmärksammats i ett flertal kritikerrosade monologer, däribland ”Orlando”, ”Ansvaret är vårt/Tingsten” och senast ”Ned med vapnen!”. Under perioden 2020 - 2021 är han Artist in Residence på Vara Konserthus och leder även dragpodden ”Drottningmötet”.
MEDVERKANDEDRAGSHOW av och med Robert Fux
Komposition: Calle Rasmusson
Inspelad musik: Bohuslän Big Band
Kostym och scenografi: Robert Fux
Dramaturg: Stefan Ingvarsson
Foto: Klara G
Producent: Birna B. Wallin, Ida Jarlgren Vara Konserthus
Ljuddesign: Per Gardenkrans
Ljusdesign: Michael Karlsson
Produktionen är framtagen under Robert Fux tid som Artist in Residence på Vara Konserthus.