Att leva med hiv - en utställning om hiv och aids

I vackra Markuskyrkan kan du se ett unikt urval av målningar, fotografier och personliga berättelser från konstnärer och privatpersoner som har kommit i kontakt med hiv och aids på olika sätt. Här finns bland annat möjlighet att se flera målningar av konstnären Lars Rading . Lars var verksam i Stockholm sedan 1973 och hade separatutställningar i London, Lahti, Wrocklav, Krakow och Stockholm. Han testamenterade sin konstsamling till Noaks Ark där han även var verksam och aktiv under sina år då han levde med hiv. Han levde i en tid då det inte fanns någon effektiv behandling för hiv och hans konstverk speglar ofta den ångest för döden som han och många andra upplevde. Här finns också ett par fotografier av konstnären Elisabeth Ohlson och berättelser från personer som lever med hiv idag.

Det som vi idag känner till som hiv och aids upptäcktes i USA för 40 år sedan (1981), och idag finns det nära 40 miljoner människor som lever med hiv eller aids. Som kyrka har vi ett arv av att döma – nu måste vi bidra till att upprätta.

Under veckan är kyrkans öppettider förlängda, måndag-torsdag kl 11-18 och lördag-söndag är kyrkan öppen kl 11-15. Tänk på att visa hänsyn och hålla avstånd till era medmänniskor. Personal finns på plats och ser till att det aldrig är för många människor i kyrkorummet samtidigt.