Lesbisk förförelse på Haninge konsthall

I WANT TO SEDUCE YOU! – ny utställning med LOUISE BLAD

Vernissage, lördag 26 september kl. 13:00, Konsthallen i Haninge kulturhus.

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR: 26 september – 22 november

Konstnären Louise Blad och curator Sarah Guarino Werner hälsar välkomna. I samband med invigningen presenterar Louise Blad sin performance I Want to Seduce You! kl. 13:00 och 15:00.

Låt dig förföras av konstnären Louise Blads separatutställning och performanceverk med samma namn; I Want to Seduce You!. Genom fysiska rumsgestaltningar, arkivmaterial och performance tar konstnären Louise Blad oss med på en djupdykning i lesbisk historia. I konsthallen får du möjlighet att stifta bekantskap med de kvinnor som gick före, som kämpade och levde för kvinnors rätt att älska kvinnor. Genom att gestalta ett urval fragmentariska källor och känslor väcks frågor om vad ett lesbiskt arkiv är och gör.

Performanceverket I Want to Seduce You! gestaltar hur en liten grupp kvinnor knöt samman tusentals lesbiska under 70-talet via den brittiska tidskriften Sappho Magazine. Genom verket möter vi utdrag ur brev från några av de kvinnor som vände sig till magasinet. Sappho skapades av och för sina läsare, redaktörsgruppen erbjöd bara kontaktytan. På så vis fungerade Sappho som ett socialt forum för att dela erfarenheter, kommentera sin samtid och knyta kvinnor samman, som ett forna tiders Facebook eller Tinder.

Medverkande: Diana Agunbiade-Kolawole, Hanna Edh, Helena Westin och Louise Blad. Sång och musik: Jag kan se dig än, Hanna Edh. Animering: Sapphochatten, Emmy Blad Jokinen. Video: Josefina Malmegård. Längd: 45 min.