Varmt välkomna till Cinema Queers Pride-visning av Alltid Amber!

Den 27:e juli bjuder vi in till en liten men härlig Pride-visning av redan hyllade och snart bioaktuella Alltid Amber av Lia Hietala och Hannah Reinikainen. Filmen hade premiär på Berlinale tidigare i år och har biopremiär 21 augusti, men vi visar den först! Filmen visas med engelska undertexter!

Under kvällen kommer vi också avslöja godbitar från höstens kommande festival... Festivalöverraskningar utlovas!

När: 27:e juli
Tid: Visnigen startar när solen gått ner, ca 22:00
Plats: Reimersholmes Hotel, Reimersholmsgatan 5 (T-bana Hornstull)

Kom tidigt då platserna är begränsade! För att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de rådande reglerna så är visningen begränsad till 50 personer. Vi kommer sprida ut sittplatserna och vi ber alla att ta hand om varandra och visa hänsyn. Tillhör du en riskgrupp eller har några som helst symptom så ber vi dig att stanna hemma - för din och alla andras säkerhets skull! För mer info om vilka regler som gäller se Folkhälsomyndighetens hemsida!

Om filmen:
Amber är 17 år, ickebinär och planerar att inleda sin utredning på transvården i Stockholm. Som stöd finns Ambers mamma och bästa vännen Sebastian som delar erfarenheten av könsdysfori och är den närmaste vän Amber någonsin haft. De två vännerna hänger varje dag och delar på allt i en berusande tid av identitetsskapande, drömmar, fester och nyfunna vänskaper. Men när Amber träffar kärleken ställs relationen med Sebastian på prov. En uppväxtskildring om stark vänskap, svek och att våga lita på människor igen.

Visningen sker i samarbete med Folkets Bio och med stöd av Film Capital Stockholms projekt Smart Kreativ Stad
och Europeiska regionala utvecklingsfonden och ABF Stockholm.