DROGFRITT ♥ VALFRITT INTRÄDE ♥ GRATIS SOVSAL ♥ ALLA ÅLDRAR

För fjärde året i rad vill vi skapa en festival för oss i HBTQIA-communityt, gjord av oss, utan pink-washing och kapitalistiska intressen. Vi behöver en plats där vi kan andas, vara oss själva, dansa, uppleva queer konst och musik, lära oss nytt och dela med oss av det vi redan kan.
Vi vill ha ett festival där vi kan åstadkomma detta tillsammans, vi behöver varandra. Och vi vill att du ska vara med!

VEGANSK MAT & FIKAFÖRSÄLJNING ♥ RULLSTOLSTILLGÄNGLIG LOKAL ♥ D.I.Y

✩PROGRAM✩ Mer info längre ner!

Musik:
♛ MANDY RICH
✺ OG BELLA (med kompisar)
☘ TRIO ROP
⌁ BELL SKJEFSTAD
⬢ NIWRIANCREATURE
≂ GEMI
☣ CNIDARIEL

Performances:
⚜ KONS(T)PIRATIONEN
☙ FÖRESTÄLLNINGAR - EMMA WESTBERG
!BROWN/SUGAR - BUTCHERQUEEN

Föreläsningar/workshops:
★ HBTQ + MARXISM - NAZLI MOLOUDI
➳ PANEL: QUEER EROTISK LITTERATUR - QUEERNÖRDARNA
❄ OM VARDAGSRASISM OCH MIKROAGGRESSIONER - CLAUDIA AÏCHA
♥ KÄRLEKSWORKSHOP - NINO MICK
✎ BILDSKAPANDE MOT PRESTATIONSÅNGEST - ISO LINDH
☀ FAGGOTS AND FRIENDS: ÖVERSÄTTNINGSWORKSHOP
⚧ ICKEBINÄRT SUPPORTSAMTAL

Utställningar:
▶ GRACE - MELISSA PERSSON
✿ ELIAS ERICSON
☾ SURVIVING WINTER - A GUIDE FOR QUEER WITCHES
✦ MARKUS ALMERBY
♤ NEO - ELLIOTT ERKING

Tatuering:
➫ SAMUEL MATTSON TATTOS (tidigare "knivskärarklubben")
❀ DEATHTRAPINKYARDTATTO

Infobord:
✧ RFSL ESKILSTUNA

Andra aktiviteter under festivalen:
☃ Klubb
♫ Karaoke
✄ Pyssel/fanzinehörna
☺Filmkväll
♘ Rollspel


GRATIS SOVSAL
Det finns möjlighet att sova över på Etown Queer Fest i sovsal, i samma hus som festivalen, både på fredag och lördag natt. Ta med dig egen sovsäck, madrass och kudde, och anmäl dig vid infobordet i entrén för att få en plats. Du kan förvara dina saker i salen under dagarna, men vi ansvarar inte för några värdesaker. På lördag och söndag morgon finns frukost för en billig peng.

VÄGBESKRIVNING
Etown Queer Fest äger rum på Balsta Musikslott, Balstavägen 14 i Eskilstuna. Det tar ca 40 min att gå till fots från tågstationen till festivalen, men det går även bra att ta bussen. På https://www.sormlandstrafiken.se/ kan man se tider för hur bussarna går. Då reser du från Eskilstuna Resecentrum till Isstadion. Det tar ca 10 min att gå från Isstadion till Balsta musikslott.

MAT
Vegansk mat och fika kommer att finnas till försäljning, mer info om detta kommer.


OM PROGRAMPUNKTERNA:
Musik:
♛MANDY RICH♛
Mandy Rich är enligt media Sveriges första transsexuella rappare och hennes kamp om allas lika värde gör att hon är en artist som är värd att lyftas. Hennes texter berör och med sitt hoppfulla sound inspirerar hon verkligen andra att kliva fram.
https://www.instagram.com/mandyrichofficial/

✺OG BELLA (med kompisar)✺
Sorg och förlust, när det är som mest tillfredställande. Om vi försvinner nu så vill jag ha något att tyna bort till.
”Hoppar du, så hoppar jag” - sa hon och stod kvar.
Bejaka eller dö.
Livelooping med Andy & Gina
(EP kommer i höst)
https://www.instagram.com/og_____bella/

☘TRIO ROP ☘
Trio Rop är en vokaltrio som tolkar nordiska traditionella låtar på ett stämningsfullt och nyskapande sätt. Nyskrivet material varvat med traditionella låtar tar oss till platser med motljus och vackra skuggningar. Med kraft och lekfullhet, viskningar och rop skapar de tillsammans ett unikt ljudlandskap med täta klanger och sköra toner.
https://www.facebook.com/triorop/

⌁BELL SKJEFSTAD⌁
Bell skjefstad, en konstnär bosatt i Göteborg, och producerar alternativ misär pop, hen förklarar det som ett hav av ambient mörker och som blandar sig med lekfull pop och texter på svenska. Texterna är oftast ett öppet och naket samtal som Bell har med sig själv. Samtidigt som hen spelar så kommer Wanda HBR att röra sig till musiken, hen kallar sig för en "mover". Bell kommer även att visa upp en av sina stora tavlor som backdrop, och sälja några av sina nakna självporträtt.
https://www.instagram.com/rolleroyster/

⬢NIWRIANCREATURE⬢
Experimentell, mörk musik med blues- och soulinslag.
https://soundcloud.com/niwriancreature

≂GEMI≂
I protest mot de normer som idag råder inom musikbranschen och stadens kulturliv gästar Natalie Brandt oss under namnet GEMI, ett koncept där musik inte längre har några ramar eller gränser.
Den här musiken tar dig till hyperspace, till kärleken, till mörkret, till ljuset eller kanske någon helt annanstans? Your mind has no boundaries. Du bestämmer själv vad den här musiken är.
https://m.soundcloud.com/baebyyy

☣CNIDARIEL☣
CNIDARIEL gör punkig elektronisk musik och konst för neodykes, angels of the dark och känslostormare. Den vet att vad som är sant och falskt oftast är samma sak. CNIDARIEL doftar viol och djuphavs-salt. CNIDARIEL är inte rädd för någonting. I maj 2019 släppte den sin debut-EP HAVSGRAV, där den utforskar sin egen sårbarhet, innersta begär och rädslor, och hur det är att inte känna sig riktigt mänsklig.
https://cnidariel.tumblr.com/


Performances:
⚜KONS(T)PIRATIONEN⚜
KONS(T)PIRATIONEN är ett konst-/musik-/textkollektiv som vill förena den queera och den antirasistiska kampen. KONS(T)PIRATIONEN är TOTO/ euroDYKE/ NILAS SIRI/ LIZETTE ROMERO NIKNAMI/ BULGARIAN GODDESS
https://www.instagram.com/konstpirationen/

☙FÖRESTÄLLNINGAR - EMMA WESTBERG☙
I denna vilda cocktail av monologteater, historieberättande, stand-up comedy och livemusik tar Emma oss på en resa från sociologi till psykologi, från relationsdynamik till identitetskris, från halvtaskiga dejtinghistorier till osynlig irl-teater, från verklighet till påhittighet. Eller så babblar hon bara. Det finns bara ett sätt att ta reda på det.
https://www.instagram.com/starmachine2000/

!BROWN/SUGAR - BUTCHERQUEEN!
Butcherqueen är en genderfuck drag performer som genom drag, kostym och performance jobbar med identitet, normer och dilemman. Om Brown/Sugar: genom analen börjar resan, resan genom dilemmat, livets dilemma. Där ayahuascans krafter tillträder där man ej blir störd av någon än sig själv, att resa och utforska så lång tid på så kort tid för en framåt och bakåt. Vart ska jag vart vill jag!
https://www.instagram.com/butcher_queen/


Föreläsningar/workshops:
★HBTQ + MARXISM - NAZLI MOLOUDI★
Nazli Moloudi är skribent och föreläsare som sedan 2014 blivit flitigt bokad för panelsamtal och föreläsningar om rasism, klass och hbtq-frågor. Hen har bla föreläst för Örebro Rättighetscenter, Pride i olika städer samt hållit tal på Way Out West talks. Som aktivist poängterar hen vikten av att ha en klassanalys när vi pratar om strukturella förtryck.
Vad har ekonomi, kapitalism och fattigdom för samband med den rasistiska utvecklingen? På denna föreläsningen & workshopen kommer hen svara på dessa frågor, reda ut begrepp, förklara strukturell rasism och visa vad vi kan göra i praktiken!
https://www.instagram.com/nazlimoloudi/

➳PANEL: QUEER EROTISK LITTERATUR - QUEERNÖRDARNA➳
Vad finns det för erotisk HBTQ-litteratur? Hur vanligt vanligt/ovanligt är det? Hur är det att skriva sexskildringar som ligger utanför hetero/cis normen, vad finns det för fallgropar? Detta och mycket mer kommer att diskuteras under ett panelsamtal lett av QueerNördarna.
https://www.facebook.com/QueerNordarna/

❄OM VARDAGSRASISM OCH MIKROAGGRESSIONER - CLAUDIA AÏCHA❄
Vad kan du som allierad göra? Hur är du normkritisk? Aktivisten Claudia Aïcha föreläser om vardagsrasism och mikroaggressioner.
https://www.instagram.com/claudiaa.jpeg/

♥KÄRLEKSWORKSHOP - NINO MICK♥
Under en två timmar lång workshop läser vi korta texter om kärlek och diskuterar dem. Blir en konversation om kärlek en hippie-politisk återvändsgränd, eller är den en nyckel till anarki och kommunism?
http://ninomick.se/

✎BILDSKAPANDE MOT PRESTATIONSÅNGEST - ISO LINDH✎
Vill du teckna, måla eller rita serier, men har svårt att komma igång? Är du bildskapare, men har kört fast? Genom flera snabba övningar utforskar denna workshop metoder för att kringgå prestationsångest, och sätt att utvecklas och få mer lust i sitt skapande. Inga förkunskaper krävs, material finns på plats.
isolindh.com

☀FAGGOTS AND FRIENDS: ÖVERSÄTTNINGSWORKSHOP☀
The Faggots And Their Friends Between Revolutions är en klassisk radical faerie-bok. Larry Mitchell och Ned Asta skriver och tecknar fram fabler och myter från 70-talets USA. Workshopen är en del av ett större projekt som till slut ska leda till en utgivning av boken, för första gången på svenska. Workshopen inleds med ett samtal om översättning och övergår till praktiska övningar. Du behöver inte ha översatt nånting innan.
http://future-lives.com/wp-content/uploads/2014/09/FaggotsAndFriends.pdf

⚧ICKEBINÄRT SUPPORTSAMTAL⚧
Det kan ibland kännas ensamt att identifiera sig bortom de binära könen. Att dela sina erfarenheter med andra kan få det att kännas lättare. Vincent Almgren bjuder in till en samtalstimme om att hitta sin identitet, hur en ska orka fortsätta kämpa för sina rättigheter, vad vi behöver som grupp för att må bättre, om namn och pronomen, vård, och det som deltagarna i samtalet vill dela med sig av. Vi bestämmer helt enkelt tillsammans vilken riktning samtalet tar. Alla som är ickebinära, funderar på om de är ickebinära eller på annat sätt är könsförvirrade beyond the binary är välkomna att vara med!


Utställningar:
▶GRACE - MELISSA PERSSON▶
Utställningen Grace handlar om att gestalta sammanhang och rumslighet där queer gemenskap och kärlek kan ta plats. Det är en pågående process av en samling porträtt av förälskade och förbannade queers
https://www.instagram.com/melissamarjattamona/

✿ELIAS ERICSON✿
är illustratör och serietecknare som debuterade 2013 med serieboken "Åror" på Galago förlag. Han tecknar illustrationer, bilderböcker och serier främst om HBTQ och psykisk ohälsa, och har en kommande serieroman på gång, "Diana och Charlie".
Han kommer förutom sin utställning att ha ett bord med fanzin och affischer till salu på Etown Queerfest.
https://eliasericson.tumblr.com/

☾SURVIVING WINTER - A GUIDE FOR QUEER WITCHES☾
Ylva Oknelid är en serietecknare och illustratör bosatt i Malmö, som kommer att ha sin utställning på plats, och även ha sin distro SorgenfriZines med fanzines, vykort, affischer och mycket mer.
https://www.instagram.com/ylvaoknelid/

✦MARKUS ALMERBY✦
är en queer FtM på 28 år, som målar med akryl, akvarell, olika tuschpennor och allt som man kan tänka sig. Gillar att blanda olika typer av material. Konsten är hans sätt att förmedla sina känslor gällande samhällsfrågor, djur och natur. Även en del kring sin egen ångest och PTSD.

♤NEO - ELLIOTT ERKING♤
Elliott är semi-konstnär och textskapare som leker med ord, känslor och dans. Texterna Neo har kommit till under en livsomvälvande process och har varit ett sätt att få finnas när det inte känns som att det finns utrymme att andas, en hand att hålla i när ingen är där. Texterna berör mycket kring psykisk ohälsa och relationer.


Tatuering:
➫SAMUEL MATTSONS TATTOOS (Tidigare Knivskärarklubben)➫
För tredje året i rad kommer denna hemmatatuerare från Göteborg och gaddar på festivalen! Mindre motiv från färdiga flash, eller ditt egna önskemål! Kör så mycket han hinner och orkar båda dagarna. kom och skriv upp dig på lista så kör vi!
https://www.instagram.com/s.mattson.tattson/

❀DEATHTRAPINKYARDTATTO❀
Erfaren hemma tattuerare som vill sprida en omatcho tattueringskultur! Kom o tattuera er, hör av er innan eller på plats :)
@panicpilot @coven.of.5 #deathtrapinkyardtattoo


Infobord:
✧RFSL ESKILSTUNA✧
Välkomna till RFSL Eskilstuna informationsbord. RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Vi informerar om RFSL, svarar på dina frågor och bjuder på godis (veganskt). Vi finns på plats kl 12.30 - 18.30 på lördag den den 20 juli.
https://www.rfsl.se/