Äntligen har det blivit Uppsalapublikens tur att få ta del av musiken från Andrew Lloyd Webber och Tim Rice succéföreställning!
Jesus Christ Superstar är en genomkomponerad musikal av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice om de sista dramatiska dagarna i Jesus liv. En episk berättelse om kärlek, hopp och svek. Jesus Christ Superstar, som skildrar Jesus sista sju dagar i livet, har sedan premiären på Broadway 1971 belönats med en rad priser, satts upp i olika utföranden på både scener och vita duken över hela världen och setts av miljontals människor.

Hela verket kommer att sjungas på originalspråket engelska.

Medverkande

Jesus – Daniel Eriksson
Malmöartisten som gjort rollen som Jesus i både Danmark och Tyskland. En musikalartist som stått på scen i både Sverige och runt om i Europa.

Judas – Andreas Eldeen
Musikalartist och skådespelare som de senaste 10 åren synts flitigt på Malmö Operas musikaluppsättningar. Har gjort rollen som Judas otaliga gånger och spelade mot Ola Salo i Jesus Christ Superstar 2008 på Malmö Opera.

Pilatus – Glenn Edell
Denna uppsalabo har jobbat på alla musikalscener i Sverige och Finland. Liksom Andreas Eldeen var Glenn med i uppsättningen av Jesus Christ Superstar på Malmö Opera 2008. Han repeterar för tillfället i rollen som Motel i ”Spelman på taket” på Stockholms Stadsteater.

Kung Herodes – Göran Engman
Uppsala Stadsteaters folkkära skådespelare är exklusiv gäst på UKK! Göran tillhör teaterns fasta ensemble där han förutom medverkat i en lång rad pjäser är älskad av Uppsalapubliken för sina jul- och nyårsshower.

Maria Magdalena – Nina Pressing
Limhamns egna musikalstjärna som jobbat på Sveriges alla scener och i Tyskland under många år. Sågs senast i rollen som Drottning Fastrada i musikalen Pippin på Malmö Opera och är nu åter aktuell på Nöjesteatern i Malmö med musikalen ”Annie”.

Kapellmästare – Anders Juhlin