Come Together
Teater, konsert, akrobatik och storslagen show i Come Together den danska succéföreställningen baserad på musik av John Lennon och Paul McCartney som kommer till Sverige och Fyrishov i Uppsala för 20 föreställningar med premiär den 13 mars. Come Together är ett visuellt fyrverkeri – en korsning av konsert och show med inslag av luftfärder och akrobatik. Svensk gästartist är Pernilla Andersson.


Den 13 mars är det Sverigepremiär på Fyrishov i Uppsala för den danska succéföreställningen och teaterkonserten Come Together. Come Together har spelat runt 200 föreställningar och setts av drygt 160 000 personer sedan premiären hösten 2009. Efter gästspel i Amsterdam kommer nu originaluppsättningen från Köpenhamn till Uppsala för 20 föreställningar för att sedan fortsätta till Genève. Unikt för föreställningen i Uppsala är att den utökats med en specialskriven roll för artisten och låtskrivaren Pernilla Andersson.
-Jag ser oerhört mycket fram emot att medverka i Come Together, det är en ny utmaning för mig med teater och att få kombinera det med Beatles musik är klockrent i min värld, säger Pernilla Andersson.
Det konstnärliga teamet och ensemblen tar ut svängarna ordentligt när John Lennon och Paul McCartneys musik för första gången iscensätts i en teaterkonsert. Regissören Nikolaj Cederholm har skapat en genre som tar det bästa från två världar och låter konsertens dynamik möta teaterns dramatiska uttryck. Allt framförs live, ingenting är förinspelat! Klassiska låtar som All You Need Is Love, Across The Universe, Helter Skelter och så klart Come Together har fått nya arrangemang. Karaktärerna i föreställningen - alla med sin specifika stil - är också hämtade från Beatles unika universum. Och skådespelare, musiker och instrument utmanar tyngdlagen när de bjuder publiken på en spektakulär scenshow!
Konceptet är utvecklat av den danske regissören Nikolaj Cederholm tillsammans med kompositörerna Jens och Peter Helleman samt producenten Peter Wallengren. Come Together är den första avancerade föreställning som görs på John Lennon och Paul McCartneys musik med tillåtelse av Sony, som äger rättigheterna